Assalamualaikum
Hari nie mood nak
masak untuk makan petang. Masa balik dari opis tadi tetiba teringat dalam peti
sejuk ada ayam dengan ketam. Jadi daripada simpan lama-lama dalam peti sejuk
tue baik saya masak. Kalau simpan dua tiga hari lagi alamatnya ayam dan ketam
tue akan masuk dalam tong sampah. Tak baik buang rezeki macam tue kan? Orang dalam
rumah nie alergik dengan makanan sejuk beku yang disimpan dua tiga hari. Jadi kalau
nak masak tue, biasanya saya akan beli stok bahan mentah hanya untuk satu atau dua
hari sahaja. Lepas tue kalau nak masak lagi, kena beli bahan mentah baru.
Menu petang nie
ialah mee sanggul goreng dan sup ketam.
Ini sup ketam ala mimi. Haha..Manis rasanya. Sup ketam nie tak makan dengan nasi, cuma hirup sup dan ratah daging ketam tue..mmmm sangat sedap sampai berebut anak-beranak. Yang ada pun dua ekor jer. |
Tiada ulasan:
Catat Ulasan